Kivitelezés-medence fóliázás

Az Abakusz-Lux Kft. a medence fóliázási munkákat alapvetően partnercégein keresztül, alvállalkozásban végzi.
Árajánlat kéréshez és megrendeléshez az Ajánlatkérő/megrendelő kitöltését javasoljuk.

 

A fóliázás részletes leírásáról Itt olvashat:

MEDENCE FÓLIÁZÁS ÁLTALÁNOS LEÍRÁS

  • Milyen feltételeknek kell teljesülnie a medence fóliázás ELŐTT?

A medence testet úgy kell kialakítani, hogy az fóliázható legyen. A legkritikusabb részek a felületek, peremek és a falátvezető szerelvények kialakítása.
A felületek kialakítása történhet vakolással, és/vagy gletteléssel, a lényeg hogy törekedni kell a simaságra. Ha a medencében van világítás, az aljzaton lévő egyenletlenségeket felnagyíthatja a reflektorok súrlófénye.
A peremek, élek és sarkok kialakításánál kerülni kell a lekerekített kialakításokat. Ha nem egyenesek és sarkosak, akkor az a fóliázás után is látszódni fog és csúnya lesz. A fóliának a medence peremre rögzítése általában L alakban meghajlított fóliabádoggal történik, még a lépcsőkre, padra és esetleges belső peremekre ragasztással.
Az építőknek a legnagyobb kihívást a szerelvények megfelelő beépítése jelenti. Általános szabály, hogy a falátvezetők tömitésfogadó felülete álljon ki a fal/aljzat síkból 3-4 mm-t. Erre azért van szükség, mert a fóliázáskor a fólia és betontest közé kerülő geotextil fogja síkba hozni a fóliát a peremmel. A falátvezetők kisebb mértékű hibás beépítése a fólia meggyűrődését, ráncosodását okozza, míg súlyosabb esetben tömítetlenséget okoz. Fontos megjegyezni, hogy csak jó minőségű szerelvényeket érdemes beépíteni, mert a medence várható élettartama a leggyengébb rész élettartamával fog megegyezni. Hiába építünk mi a medencébe 10-15 év garanciával fóliákat, ha a szerelvények karimás csatlakozásai pár év alatt elöregednek…

  • Milyen feltételeknek kell teljesülnie medence a fóliázás ALATT?

A megrendelő feladata és érdeke, hogy a munkaterület zavartalan használatát biztosítsa számunkra. Fóliázáskor nem folyhat olyan munkavégzés a medence körül, ami a fólia szennyeződését okozhatja. (pl földmunka, lakatos munka stb). Szükséges az áram (min. 16A) és töltővíz biztosítása kerti csapról, tömlővel és WC. A munkaterületen – a medencében – más szakipari munkavégzés nem folyhat a fóliázás ideje alatt. Munkánk nagy precizitást és odafigyelést igénylő befejező munka, lehetőleg úgy kell ütemezni, amikor már a többi szakipar levonult.

  • Milyen feltételeknek kell teljesülnie medence a fóliázás UTÁN?

A fóliázás befejezésekor a kollégák pár centi vizet töltenek a medencébe, ha ennek feltételei adottak. Ez ahhoz kell, hogy a fóliát pozicionálja, ne tudjon elmozdulni és az esetleges kisebb ráncokat ki lehessen simítani. Ennyi vizet mindig kell hagyni a medencében, még takarításkor is. Ha valamilyen okból nem került víz a medencébe a fóliázás befejezésekor, a fólia hullámos lehet és elmozdulhat a helyéről a hőtágulása miatt. Ilyenkor az első víztöltéskor ügyelni kell a ráncok kisimítására. A fóliázás a medencébe beépített falátvezetők karimáinak felrakásával ér véget. A medence további teljes feltöltése a megrendelő feladata. Amennyiben ez csak később történik meg, akkor ügyelni kell arra, hogy a fólia ne sérülhessen meg az esetleges további szakipari munkák okán.

Video a mogyoródi Aquaréna Csúszdapark gyermekmedencéjének a felújításáról

Video a Költő Kert Villapark és Galériáról

További közösségi medencék

2006

Óbudai Szabadidő Park

2006

Bad Gastein

2010

Csepel Tanuszoda

2016

Noszvaj, Nomád Hotel

Tanuszodák

2017

Sümeg

2017

Fehérgyarmat

2017

Kemecse

2021

Rétság

2009
2017

Mogyoród, Aquaréna gyerekmedence

2017

Szigetszentmiklós, Oázis Wellness

2017

Balatonalmádi, Néreus Hotel

2018

Zamárdi Napsugár Panzió

2019

Visegrád, Beatrix Ház

2020

Köveskál, Káli Art Inn

2020

Badacsonytördemic, Éva Vendégház

2021
2021

Balatonföldvár, Villa Dorottya